***       Водещите вечерни новини       на 30 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 30 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! И от ГЕРБ поискаха махането на съветските паметници. Украйна получи френски ракетни системи за залпов огън LRU


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 ноември   

 

„ Даже не си заслужава да загатвам пропусната процедура по екологична оценка, при тези нарушавания на решение на Конституционен съд, на Административнопроцесуален кодекс и на профилирания закон. 

Явно министърът доста е бързал да утвърди задачите показани му от комерсиалната компания и обслужващи ползите на друга частна компания с интерес за строителство “.

„ Тези голям брой нарушавания, съгласно мен, водят до незначителност на издадената заповед, само че за жалост демонстрират следващото обслужване на корпоративни ползи от служебният кабинет “.

***

Всички общини, учебни заведения, здания на държавни институции да сложат табели с надпис, че комунистическият режим и Българска комунистическа партия са противозаконни, и да отстранен всички техни знаци. В противоположен случай, шефовете на институциите да получават санкция в размер на една заплата.

Това предлага законопроект на ГЕРБ за изменение и допълнение на Закона за оповестяване на комунистическия режим в Република България за незаконен, написа " 24 часа ".

По-рано през ноември сходно предложение бе направено и от " Демократична България ".

***

Това става в миг, когато Русия продължава опитите за нахлуване в Донбас (особено в Донецка област, от чиято територия силите ѝ управляват по-малка част, в сравнение с от Луганска) и контраатака към Харковска област, която Украйна отвоюва през септември.

***

Директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация декларирал, че Полша възнамерява референдуми в Лвовска и Ивано-Франковска области, с цел да ги анексира…

***

Въпреки „ тълкуванията “ и неколкократните въпроси към Брюксел дали въпреки всичко не може да се изнася продукция на съветската компания от нашата рафинерия (която мнозина считат за съветска рафинерия…)

Депутатите от енергийната комисия взеха решение да се спре износа на горива от " Лукойл ". Законопроектът по предложение на Движение за права и свободи, бе признат на първо четене.

Очаквано, Българска социалистическа партия са „ срещу “, а служебният министър застъпил тезата, че рафинерията щяла да спре работа заради… препълване. 

От „ Демократична България “ ще внесат законови текстове, които да разрешат на страната да поеме действен надзор над рафинерията като обект от националната сигурност, с цел да може да се подсигурява нейната работа.

***

***

„ Декларацията ни не беше призната с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". 

Това обрича страната на голяма неустановеност. 

Ако не се сформира държавно управление с трите мандата, това значи, че настоящият бюджет ще работи до юли месец следващата година. 

Това значи, че се замразяват всички приходи и обществени заплащания. 

Това значи, че бизнесът няма да знае по какъв начин да изготви своите бизнес проекти. 

Това значи, че с цел да рефинансираме старите задължения, взети от ГЕРБ, ще би трябвало да вземем нов дълг, само че без бюджет няма да е ясно при какви лихви ще бъде взет този заем “.

***

„ Бойко Борисов изрече следващата неистина. 

Аз имах опция да дава документи, съгласно които 12 години мигрантският напън през страната ни не е спирал. 

Няма страна, която да има външни граница на Европейски Съюз и през която да не минават мигранти. 

Абсолютна неистина е, че по времето на Борисов не е имало мигрантски напън. 

Щяха ли да вършат това преградно оборудване следователно? “ 

***

Бебе в Нова Зеландия не може да бъде оперирано, защото родителите му отхвърлят по време на интервенцията да бъде употребена кръвта на имунизирани хора, съобщи БТВ.

Здравната работа е подала формален иск в съда за преразглеждане на родителските права.

Бебето, което е на 4 месеца, страда от тежка стеноза на белодробната клапа и има потребност от „ незабавна “ животоспасяваща интервенция. Въпреки това родителите са „ извънредно обезпокоени каква кръв ще употребяват лекарите “.

***

„ Лидерът на " Ислямска страна " (ИД) Абу Ибрахим ал Хашеми ал Курайши е погубен ", написа в. " Джерусалем пост ".

Израелското издание се базира на известие на радикалната мюсюлманска формация на арабски език, публикувано в интернет. " В него се споделя, че Абу Ибрахим ал Шами ал Курайши е умрял в пердах ", уточни още медията.

„ На този стадий не се оповестяват детайлности ", добави вестникът.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР